Hoe lang gaat neon verlichting mee?Neon verlichting is een van de meest populaire verlichtingsopties voor veel bedrijven. Het biedt een stijlvolle en draagbare verlichting die uw merk opvallend maken. Maar hoe lang gaat neonverlichting mee? In deze artikel gaan we hier dieper op in, waarin we ook kijken naar andere aspecten zoals het onderhoud van neonverlichting en tips voor het kiezen van het juiste product.

Neon verlichting en gezondheid

Neon verlichting wordt veel gebruikt in binnen- en buitenland. Het is een krachtige lichtbron die weinig energie verbruikt. Neonlampen zijn gemaakt van glas en bevatten wolfraamkathoden. Wanneer neonlampen aan worden gezet, ioniseren de gassen in het glas en produceren ze licht.

Neonverlichting kan echter ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Onderzoekers hebben aangetoond dat blootstelling aan neonlicht de aanmaak van melatonine kan verminderen. Melatonine is een hormoon dat ervoor zorgt dat we ons slapen voelen. Een tekort aan melatonine kan leiden tot slapeloosheid of andere slaapstoornissen. Neonlicht kan ook het risico op maculaire degeneratie, een vorm van blindheid, vergroten.

Hoe lang gaat neon verlichting mee?

Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe lang neon verlichting mee gaat. Het soort materiaal, de kwaliteit van de productie, en hoe vaak de verlichting wordt gebruikt, zijn allemaal belangrijke factoren. Neon verlichting is over het algemeen bestand tegen veel gebruik, maar er zijn sommige dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat het zo lang mogelijk meegaat. Hieronder staan ​​enkele tips:

-Koop alleen hoogwaardige neonverlichting. Er is een groot verschil in kwaliteit tussen verschillende merken en types neonverlichting. Sommige zullen veel langer meegaan dan andere. Als je niet weet waar je moet beginnen, vraag dan een professional om advies.

-Zorg ervoor dat de verlichting op een goede manier wordt geïnstalleerd. Neonverlichting kan gevoelig zijn voor trillingen en schokken, dus het is belangrijk om ervoor te zorg

Conclusie

Conclusie

Neon verlichting kan een geweldige toevoeging zijn aan elk huis of bedrijf. Het is echter belangrijk om te weten hoe lang deze verlichting meegaat voordat je erin investeert. Neonverlichting gaat gemiddeld zo’n 10.000 uur mee, wat neerkomt op ongeveer 416 dagen. Dit betekent dat je neonlampen elke dag ongeveer 23 uur aan kunt hebben voordat ze vervangen moeten worden. Als je bedenkt dat veel mensen 8-9 uur per dag slapen, is het eigenlijk heel realistisch om te denken dat je jouw lampen gedurende die tijd dag en nacht kunt laten branden.