Tips voor het creëren van een romantische tuinEen romantische tuin is voor veel mensen een droom (voor veel vrouwen dan). Een tuin waarin je uren kunt dwalen en helemaal zen wordt, een wijntje drinken op de mooie loungebank. Het lijkt wel alsof je in Italië bent. Zo’n tuin kan jij ook hebben. Maar hoe krijg je die romantiek nou in je tuin? Met een kaarsje aansteken ben je er nog niet. Met deze tips creëer jij straks een tuin vol met romantiek.

Lekker knus en gezellig
Een romantische tuin moet knus zijn, het moet echt de juiste sfeer uitstralen. Een romantische sfeer kan je heel goed overbrengen door zachte kleuren te gebruiken. Denk aan een schutting in het wit of een parasol in een zachtroze kleur. Rood is natuurlijk de kleur van de liefde, maar pastelkleuren of roze tinten doen het ook erg goed in een romantische tuin. Als je niet alles wilt verven, kun je ook kiezen voor kleine elementen in een romantische kleur. Denk aan het toevoegen van kussentjes. Dit kan al een heel ander aanzicht opleveren.